Zatvori
Foto: Ključ dostizanja 1000 milijuna korisnika je Kina, a možda i Rusija...
Poslovni Puls
16/06/2011

Ona priča da Facebook gubi korisnike diljem svijeta baš i nije u potpunosti točna

Svi smo poskočili kada smo početkom tjedna ugledali vijest da Facebook dramatično gubi korisnike na "zrelim" tržištima poput onog u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji...

Izgleda da vijest o gubljenju korisnika koju je originalno objavio InsideFacebook baš i nije u potpunosti točna.

Prema podacima Comscorea, Nielsena i samog Facebooka, broj američkih korisnika Facebooka je zapravo ostvario skok u svibnju ove godine. InsideFacebook je tvrdio kako je Facebook izgubio 6 milijuna američkih korisnika.

Evo u čemu je InsideFacebook pogriješio...

Korišteni su Facebookovi javni službeni podaci o korisnicima na njihovoj stranici za oglašavanje. Facebook sada tvrdi kako su ti podaci točni, ali ne uključuju korisnike koji Facebooku pristupaju putem mobilnih uređaja, a to radi sve više i više korisnika.

Comscore je prije nekoliko dana objavio da je Facebook u svibnju posjetilo 157,2 milijuna američkih internet korisnika što predstavlja rast od 3,2 milijuna u odnosu na prethodni mjesec. Nielsen pak tvrdi da je broj Facebookovih korisnika povećan za 5 posto u odnosu na travanj.

Kada pogledamo globalnu sliku - sasvim je sigurno da Facebook više ne raste kao prije, došlo je do određenog zasićenja na najstarijim tržištima što se moglo i očekivati, ali i dalje nema govora o nekom velikom usporavanju ili padu broja korisnika.

Facebook će se u predstojećem razdoblju sigurno najviše orijentirati na azijska tržišta i ono u Rusiji koja i dalje snažno odolijevaju najvećoj svjetskoj društvenoj mreži.

Ključ dostizanja 1000 milijuna korisnika je Kina...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram