Zatvori
Foto: Zatvorila se vrata za Agrokorovu javnu ponudu za preuzimanje Mercatora...
Poslovni Puls
16/06/2011

Dionice Mercatora ipak idu na međunarodni natječaj - da li ovo sada kraj Todorićevih snova o preuzimanju?

Najveći slovenski trgovački lanac Mercator vjerojatno će do kraja godine biti prodan putem međunarodnoga javnog natječaja, izjavila je za Slovensku televiziju direktorica SKB banke Cveta Selšek...

Sporazum su potpisali Pivovarna Laško i konzorcij slovenskih banaka, a na prodaju namjeravaju ponuditi 50,03 posto dionica Mercatora. Sporazum je otvoren i za druge veće vlasnike dionica u Mercatoru, poput Unicredita i Banke Koper, pa bi konačni paket dionica za prodaju mogao iznositi oko 60 posto.

"Sada je jasno da će Mercator doći u strane ruke, što ne znači da će propasti sve što je s Mercatorom povezano, odnosno njegovi dobavljači", rekla je Selšek. Dodala je kako je financijsko stanje u Sloveniji takvo da tako veliko poduzeće poput Mercatora ne može ostati u slovenskim rukama. Smatra da bi uspješna prodaja najboljem stranom ponuđaču ojačala financijski kredibilitet Slovenije, prenosi HRT.

Ova posljednja vijest iz Slovenija sada vjerojatno znači kraj Todorićevih snova o preuzimanju slovenskog trgovačkog lanca.

Podsjetimo, početkom lipnja se spekuliralo kako će Agrokor na jesen poslati javnu ponudu za preuzimanje Mercatora.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram