Zatvori
Foto: Google je i dalje jak, ali ne toliko jak...
Jasmin Hadzic
22/06/2011

Sorry Google, ali niti milijardu korisnika mjesečno neće te spasiti od jurećeg vlaka koji se zove Facebook

Prema posljednjim podacima comScorea, Google je jedina svjetska internet kompanija koja je dostigla impresivnih milijardu jedinstvenih posjetitelja tijekom svibnja ove godine...

Zamislite to - milijardu ljudi posjetilo je Googleove web stranice i online servise samo tijekom svibnja! Na iznenađujuće visokom drugom mjestu je Microsoftova online mreža koja bilježi 905 milijuna jedinstvenih posjetitelja, a treći je Facebook s 714 milijuna posjetitelja.

No, krajnje je vrijeme da se Google ozbiljno zamisli. U idućih nekoliko mjeseci lako je moguće da će ih Facebook preskočiti u smislu jedinstvenih posjetitelja. Glavni razlog? Ulazak na golemo kinesko internet tržište...

Nekako se čini da Google i dalje ne shvaća previše ozbiljno Facebook i njegovu razornu moć.

Ako Facebook do kraja godine dostigne 1 milijardu korisnika, prava igra tek počinje. Mark Zuckerberg već odavno govori da Facebook sebe vidi kao platformu, a ne kao online društveni servis. Sada i vidimo što to znači - "casual" online igre gotovo su u potpunosti prešle na Facebook, Facebook ima najveći servis za upload fotografija, Facebook ima i svoj vlastiti email servis, a eksperimentira se s filmovima i s glazbom.

Nova generacija korisnika danas doslovno "živi" na Facebooku. Tamo komuniciraju sa svojim školskim prijateljima, dobivaju preporuke za filmove i glazbu, imaju sve informacije o popularnim mjestima za izlazak, a putem Facebooka dolaze i do vanjskih  sadržaja poput dnevnih vijesti. Kome više uopće treba Google?

Zapravo - Google je potpuno izbačen iz jednadžbe iako to nitko ne želi priznati! Možda će ovo za neke biti kontroverzna izjava, no Google zaista sve manje i manje koristimo - barem u smislu klasične internet tražilice. Polako dolazi kraj interneta u kojem koristimo tražilice kako bismo došli do željenog sadržaja. Sada su tu Facebook, Twitter i naši prijatelji, kolege i poznanici.

Kako se sada stvari kreću - Facebook će za nekoliko godina postati internet unutar interneta. Vlastiti ekosustav s vlastitim pravilima i najvećom bazom korisnika na cijelom svijetu.

Sorry Google, ali niti milijardu korisnika neće te spasiti od jurećeg vlaka koji se zove Facebook...

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram