Zatvori
Foto: Biti će zanimljivo kada se doktor Ivo napokon vrati kući...
Poslovni Puls
27/06/2011

Ako je Sanader zaista primio mito od MOL-a, INA bi (možda) mogla biti vraćena u vlasništvo hrvatske države

Sve nas je nemalo šokirala činjenica da postoji opravdana sumnja da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader primio mito od 10 milijuna eura od Mađara, kako bi kontrolu nad INA-om predao u ruke MOL-u...

Dobra vijest u cijeloj priči jest da ukoliko se zaista dokaže da je bivši premijer Ivo Sanader primio mito, hrvatska država mogla bi povratiti punu kontrolu nad najvećom domaćom naftnom kompanijom.

HRT:

O (navodnom Sanaderovom mitu) tome govore i iskazi svjedoka, ali i trag novca, koji od Budimpešte, preko Cipra ide do Švicarske. Na jednom računu ondje još leži 5 milijuna eura i taj je novac pod nadzorom Državnog odvjetništva, ali INA više nije pod nadzorom hrvatske Vlade. O tome govori i dokument koji je Mol-ov šef Zsolt Hernadi uputio Upravi Mola uoči potpisivanja novoga dioničarskog ugovora s hrvatskom Vladom i u kojem jasno ističe da Mol s novim ugovorom preuzima potpunu kontrolu nad Inom. Upravo ono što su, obrazlažući isti taj dioničarski ugovor pred hrvatskom Vladom, Ivo Sanader i Damir Polančec propustili spomenuti.

Za potpis i Hernadi i Polančec morali su dobiti odobrenje. Mađar od Uprave Mola, Polančec od hrvatske Vlade. Obojica su, svatko svojima, rekli isto - da će upravljati Inom.

Vlada je pokrenula nove pregovore o izmjeni dioničarskog ugovora. Navodno će na čelu našeg povjerenstva za taj posao biti premijerka Jadranka Kosor. O tome može li se zbog USKOK-ove istrage protiv glavnih aktera poništiti sporni ugovor, nitko ne želi govoriti. No pravnici se slažu: dokaže li se da je neki ugovor sklopljen protuzakonito, onda nije pravovaljan, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram