Zatvori
Foto: Trgovina na malu u Italiji je u travnju, nakon prošlomjesečnog pada, zabilježila rast od 2,5%...
Poslovni Puls
27/06/2011

Svjetsko tržište: Grčku čeka mučna rasprava o mjerama štednje, rast poslovnog povjerenja u Njemačkoj...

IFO indeks poslovne klime u Njemačkoj zabilježio je u lipnju rast te iznosi 114,5, iako su stručnjaci predviđali njegov pad...

Indeks potrošačkog povjerenja u Francuskoj je u lipnju ostao na razini od 83 iako su stručnjaci predviđali njegov rast. Međutim, rastuće cijene energenata smanjile su raspoloživi dohodak potrošača te samim time i onemogućile rast spomenutog pokazatelja.

Trgovina na malu u Italiji je u travnju, nakon prošlomjesečnog pada, zabilježila rast od 2,5% što je bilo suprotno očekivanjima. Narudžbe trajnih dobara u SAD-u zabilježile su rast u svibnju od 1,9% iako je očekivan manji rast, dok je osobna potrošnja u prvom tromjesečju očekivano ostala na istim razinama (2,2%).

Za razliku od prinosa na njemačke državne obveznice koje su pod snažnim utjecajem događanja na europskoj periferiji, američki prinosi u tjednu za nama ipak nisu dosegnuli novi minimum. Ipak desetogodišnji američki prinos zadržao se blizu 2,9 posto. Iznadočekivani rezultati ekonomskih objava u petak (IFO indeks u Njemačkoj i narudžbe trajnih dobara u SAD-u) ipak nisu impresionirali tržište pa se primjerice prinos na njemački desetogodišnji bund spustio na 2,82% najnižu razinu od prosinca 2010. godine.

U fokusu tržišnih sudionika u tjednu pred nama svakako je izglasavanje mjera šetnje u Grčkom parlamentu koje će zasigurno utjecati na njemačke prinose. Strahovi od jačanja inflatornih pritisaka polako jenjavaju, a i sve je izglednije usporavanje oporavka eurozone. Na primarnom tržištu u Europi najavljena su izdanja Italije, Slovačke i Njemačke, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram