Zatvori
Foto: Android sada uvjerljivo dominira...
Poslovni Puls
28/06/2011

Svaki dan Google aktivira više od 500.000 novih Android mobilnih uređaja! Apple će izgubiti ovu bitku...

Nevjerojatna statistika vezana uz Googleov Android mobilni operativni sustav...

Googleov direktor za razvoj Android mobilne platforme objavio je kako se svaki dan aktivira više od 500.000 Android mobilnih uređaja, a to trenutno uključuje smartphoneove i tablet računala. Impresivna je činjenica da broj aktiviranih uređaja raste po tjednoj stopi od 4 posto.

U prošlom kvartalu Apple je objavio kako se svaki dan aktivira oko 210.000 iPhoneova, a zajedno s iPad tablet računalom ta brojka skače na oko 325.000 novih korisnika iOS Appleove mobilne platforme.

Iako Android zbog velike fragmentiranosti tržište možda nije toliko snaženo zastupljen u medijima kao Appleov iOS - bitka je već završena, a Google je pobjednik. Kako je prije dva mjeseca objavio Nielsen, svaki drugi novi smartphone korisnik u SAD-u odlučuje se za jedan od Android mobilnih telefona. Tek svaki četvrti korisnik radije kupuje iPhone. Ipak, Apple i dalje predstavlja "premium", gotovo luksuznu robnu marku, pa je i dalje prestiž u svom džepu imati iPhone...

Ono što predstavlja najveći problem za Android jest upravo ta brojnost - odnosno velike oscilacije u hardwareu, dizajnu i korisničkom iskustvu kod različitih proizvođača mobitela. Upravo zato razvojni timovi i dalje više vole unificirani iOS za izradu mobilnih aplikacija.

No, Google shvaća u čemu je problem, pa je već počeo nametati određene restrikcije vezane uz modifikacije, dok će Apple pokušati sustići Android kroz plasman jednog novog jeftnijeg iPhonea za korisnike koji možda nisu spremni iskeširati nekoliko tisuća kuna za novo čudo mobilne elektronike u trenutku kada Nokia i RIM uopće ne znaju što učiniti sa svojim proizvodima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram