Zatvori
Foto: Tko zna - možda LivingSocial odluči kupiti balkanske servise za grupni shopping...
Jasmin Hadzic
28/06/2011

Najveći Grouponov konkurent - LivingSocial odlučio agresivnije nastupiti na međunarodnom tržištu

Startup za grupnu kupovinu - Living Social, u čiji je razvoj i poslovanje e-trgovinski div Amazon ulupao stotine milijuna dolara odlučio je proširiti svoje poslovanje na Bliski istok i Aziju...

Iz LivingSociala objavili su kako su preuzeli servise za grupnu kupovinu u Tajlandu, Indoneziji, Filipinima i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. LivingSocial od nedavno također posluje i u Nizozemskoj, no daleko je to od Groupona koji trenutno posluje u najmanje 43 zemlje diljem svijeta.

Living Social drugi je najveći svjetski servis za grupnu kupovinu s velikim popustima.

Stručnjaci i analitičari slažu se da je riječ o najozbiljnijem Grouponovom konkurentu koji je do sada prikupio investicije od oko 600 milijuna dolara, a većina novca došla je od najveće internetske trgovine Amazon.com koja je nedavno pokrenula vlastiti servis za jeftinu kupovinu AmazonLocal koji ponude povlači upravo s LivingSociala.

Za sada nije jasno može li LivingSocial još ozbiljnije zaprijetiti Grouponu, no širenje na međunarodnom tržištu sigurno je pravi korak.

Tko zna, možda i naši "balkanski" servisi za grupni online shopping zainteresiraju lovaše iz Amazona...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram