Zatvori
Foto: Još jedan veliki tehnološki IPO...
Jasmin Hadzic
30/06/2011

Baza privatnog turističkog smještaja HomeAway imala odličan debi na NYSE-u, dionice ostvarile rast od 50 posto

Bez previše pompe, američki internetski div HomeAway jučer je izlistao svoje dionice na Njujorškoj burzi (NASDAQ). Što reći, još jedan iznimno uspješan IPO...

Teksaški HomeAway imao je odličan debi na Njujorškoj burzi. Samo u prvom danu trgovine dionice HomeAwaya ostvarile su rast od iznimno impresivnih +48,93% na 40,21 dolar. HomeAway je kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) prikupio 216 milijuna dolara dodatnog kapitala.

Ta tvrtka sa sjedištem u Austinu upravlja najvećom bazom privatnog turističkog smještaja na webu. U posljednjih 5 godina preuzeli su 17 kompanija, pa sada raspolažu s više od 500.000 individualnih oglasa za turistički smještaj.

Naši iznajmljivači možda će biti upoznati s njihovim web stranicama poput HomeAway.com, VacationRentals.com i VRBO.com.

Osnovan još 2005. godine, HomeAway danas ima 842 zaposlenika diljem svijeta, a za razliku od jednog razvikanog Groupona (iako je riječ o potpuno drugom biznisu) u prvom kvartalu bilježi profitabilnost. Prvi kvartal HomeAway završava uz prihode od 52 milijuna dolara i dobit od 1,5 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram