Zatvori
Foto: Kada komunisti krenu u shopping...
Jasmin Hadzic
30/06/2011

NEVJEROJATNO: Kinezi i Indijci veći su shoppingholičari od Amerikanaca

Mislili ste da je kapitalistička Amerika oaza konzumerizma i ludog shoppinga? Grdno ste se prevarili...

Prema analizama konzultanata iz Bain & Co-a, Kina će ove godine biti najbrže rastuće tržište za luksuzne proizvode s procjenom rasta od 25 posto na 16,5 milijardi američkih dolara. Za 5 godina Kina će postati najveće tržište za velike svjetske luksuzne brendove.

A shoppingholičarski mentalitet već je stigao u navodno komunističku Kinu.

Harris Interactive proveo je anketu u SAD-u, Kini i Indiji vezanu uz potrošačke navike tamošnjeg stanovništva. Rezultati istraživanja sve su nas pomalo iznenadili.

Čak 79 posto Kineza voli kupovati novu odjeću, a 44 posto Kineza bilo je u shoppingu u posljednjih 7 dana. Za razliku od Kine - samo 39 posto Amerikanaca voli kupovati odjeću, a samo 18 posto njih bilo je u shoppingu u posljednjih tjedan dana. Indijci su izgleda još veći shoppingholičari. Njih 92 posto uživa u kupovini nove odjeće, a 44 posto Indijaca obavilo je posljednji shopping prije samo tjedan dana.

Novinar Time-a, Brad Tuttle, objasnio je ovaj fenomen.

Nije stvar u tome da su Kinezi ili Indijci veći potrošači od Amerikanaca, već oni po prvi put u svom životu dolaze do nekih extra-prihoda koje mogu potrošiti na zabavu ili modu, objašnjava Tuttle.

Novo kinesko i indijsko shoppingholičarstvo zapravo je stvar psihologije...

Pročitajte još:

- Talijanska Prada na Hongkongškoj burzi prodaje dionice vrijedne 2 milijarde dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram