Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2011

SOBARICA LAGALA: Dominique Strauss-Kahn uskoro izlazi na slobodu i kreće u utrku za predsjednika Francuske?

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn navodno bi uskoro mogao biti pušten budući je otkriveno da je sobarica koju je Strauss-Kahn silovao nekoliko puta lagala policiji i istražiteljima...

Na početku ipak treba jasno reći da nema sumnje da je bilo seksualnog odnosa između Dominique Strauss-Kahna i njujorške sobarice. Ona ga je optužila za silovanje, no istražitelji sve više sumnjaju u njezinu priču.

Jutarnji:

Samo dan nakon navodnog napada, 14. svibnja, sobarica iz Gvineje nazvala je prijatelja koji robija zbog posjedovanja 200 kilograma marihuane od kojega je zatražila savjet. Htjela je znati kako može iskoristiti seksualnu epizodu s šefom MMF-a. Privatna istraga je pokazala da je sobarica u zahtjevu za politički azil koji je predala prije 10 godina pokazala brojne nedosljednosti te da postoji mogućnost da će biti deportirana u svoju domovinu. Istražiteljima je posvjedočila kako je bila žrtva silovanja i genitalnog sakaćenja u Gvineji, no ti su navodi u suprotnosti s onim što je napisala u zahtjevu za azil, prenosi Jutarnji.

Novo saslušanje zakazano je za danas na sudu u New Yorku, gdje bi mogao biti odbačen dio optužnice protiv Strauss-Kahna.

A već se polako počelo šuškati kako će bivši šef MMF-a u slučaju puštanja iz pritvora odmah ući u utrku za predsjednika Francuske.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram