Zatvori
Poslovni Puls
01/07/2011

Tržište novca: Deprecijacija kune u odnosu na euro

Mjenjačnica.net na lokacijama Trešnjevački trg bb i Harambašićeva 6 (Maksimir) nudi najpovoljniji tečaj, besplatne informacije i konzultacije. Ako pronađete bolji tečaj od našega javite nam, a mi ćemo se potruditi da ga nadjačamo. Više informacija na našim web stranicama ili na (01) 3097 512.

Jučerašnji dan na svjetskim deviznim tržištima počeo je nastavkom rasta tečaja EUR/USD do 1,451 dolara za euro, što je njegova najviša razina u posljednja gotovo tri tjedna...

Aprecijacijske pritiske na euro stvarala je pozitivna atmosfera nakon prihvaćanja mjera štednje u grčkom parlamentu.

Posljedično, odagnane su sumnje da će radi krize u Grčkoj ESB odgoditi povećanje referentne kamatne stope na sastanku koji će se održati sljedeći tjedan. Trgovanje je zatvoreno na razini od 1,451 dolara za euro.

U četvrtak je došlo do deprecijacije domaće valute naspram jedinstvene europske valute. Kao glavni uzrok rasta tečaja EUR/HRK smatramo izdanje euroobveznice te povećanu potražnju za eurima , kako bi se namirila upisana obveznica. Tako je tečaj EUR/HRK dospio do razina oko 7,400 kuna za euro, gdje je i zatvorio dan.

Srednji tečaj za petak iznosi 7,383709 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram