Zatvori
Jasmin Hadzic
06/07/2011

Twitter otvara novi krug financiranja koji ga vrednuje na 7 milijardi dolara

Popularna mikro-društvena mreža Twitter navodno pregovara s nekoliko fondova rizičnog kapitala koji su spremni upucati par stotina milijuna dolara u taj popularni internet servis...

Wall Street Journal piše kako Twitter u novom krugu financiranja namjerava prikupiti novi kapital od nekoliko  stotina milijuna dolara, a vrijednost kompanije mogla bi skočiti na oko 7 milijardi dolara, što je i dalje manje od onog koliko je Google bio spreman ponuditi za vlasništvo nad popularnim internet servisom koji i dalje nije dostigao mainstream popularnost jednog Facebooka.

Nije točno jasno zašto je Twitteru potreban novac, jer su još krajem prošle godine osigurali 200 milijuna dolara, a nisu izbacili niti jedan novi proizvod koji bi opravdao novu ulagačku rundu.

WSJ navodi kako će Twitter do kraja ove godine ostvariti prihode od skromnih 150 milijuna dolara, a sam Twitter je već vjerojatno i profitabilan biznis. Vodstvo Twittera još je uvijek u potrazi za pravim poslovnim modelom odnosno oglašivačkim sustavom koji bi mogao značajno podebljati njihove godišnje prihode. Twitter službeno ima oko 300 milijuna korisnika, no spekulira se kako je broj aktivnih korisnika drastično manji.

Za usporedbu, jedan Facebook ima više od 700 milijuna članova, a ove bi godine trebao ostvariti prihode od 4 milijarde američkih dolara.

Pročitajte još:

- Pokrenut 40 milijuna dolara težak hedge fond koji ulagačke odluke donosi analizirajući poruke s Twittera!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram