Zatvori
Poslovni Puls
08/07/2011

Tržište novca: Euro i dalje slabi naspram američkog dolara

Mjenjačnica.net na lokacijama Trešnjevački trg bb i Harambašićeva 6 (Maksimir) nudi najpovoljniji tečaj, besplatne informacije i konzultacije. Ako pronađete bolji tečaj od našega javite nam, a mi ćemo se potruditi da ga nadjačamo. Više informacija na našim web stranicama ili na (01) 3097 512.

U četvrtak je na svjetskim deviznim tržištima zabilježeno daljnje slabljenje jedinstvene europske valute naspram dolara...

Trgovanje je otvoreno na razinama od oko 1,432 dolara za euro nakon čeka je euro nastavio slabiti te je dosegnuta razina od oko 1,423 dolara za euro.

Daljnje deprecijacijske pritiske na euro uzrokovala je zabrinutost oko Grčke koja je prvotno nadmašila utjecaj ECB-ovog podizanja razine kamatne stope na 1,5%. Međutim, do kraja trgovanja euro se ipak oporavio zbog utjecaja podizanja kamatne stope te je trgovanje zatvoreno na razinama od oko 1,436 dolara za euro.

Ni u četvrtak nije bilo većih oscilacija tečaja EUR/HRK. Tečaj se kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa, na razinama oko 7,400 kuna za euro. Ponuda i potražnja su bile međusobnmo uravnotežene što je pridonijelo stabilnosti tečaja EUR/HRK, te je isti zatvorio na razinama oko 7,400 kuna za euro.

Srednji tečaj za petak iznosi 7,39073 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram