Zatvori
Foto: Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,383095 kuna za euro...
Poslovni Puls
13/07/2011

Tržište novca: Snažna deprecijacija kune u odnosu na euro

Mjenjačnica.net na lokacijama Trešnjevački trg bb i Harambašićeva 6 (Maksimir) nudi najpovoljniji tečaj, besplatne informacije i konzultacije. Ako pronađete bolji tečaj od našega javite nam, a mi ćemo se potruditi da ga nadjačamo. Više informacija na našim web stranicama ili na (01) 3097 512.

U nedostatku važnijih objava sa svjetskih tržišta, na tečaj EUR/USD su jučer dominantan utjecaj nastavila imati očekivanja o budućnosti fiskalne krize u eurozoni...

U prvom dijelu dana tečaj EUR/USD se s razine od 1,405 dolara za euro spustio na 1,385 dolara za euro, što je najniža razina tečaja od ožujka ove godine. Međutim, nakon sastanka ministara financija Europske unije pad tečaja je zaustavljen zbog pozitivnih stajališta ministara.

Međutim, izostane li dogovor oko rješavanja novonastalih problema s dužničkom krizom možemo očekivati ponovne pritiske na slabljenje eura. Blagi pad tečaja ponovni je zabilježen na samom kraju dana zbog smanjenja kreditnog rejtinga Irskoj (Moody's). Trgovanje je zatvoreno na razini tečaja od 1,399 dolara za euro. Vrijednost eura u odnosu na švicarski franak jučer je dosegnula novi minimum na razini od 1,155 franaka za euro.

U utorak je povećana potražnja za devizama sa strane institucionalnog i bankarskog sektora dovela do deprecijacije domaće valute naspram eura i to do razina nešto ispod 7,450 kuna za euro. Nakon toga je došlo do blage korekcije i tečaj EUR/HRK je dan zatvorio na razinama oko 7,430 kuna za euro.

Srednji tečaj za srijedu iznosi 7,383095 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram