Zatvori
Poslovni Puls
14/07/2011

Ministre, prestanite varati ovaj napaćeni narod friziranim podacima o uspješnosti turističke sezone

Prvi čovjek HNS-a Radimir Čačić jučer je u Zagrebu uputio žestoke kritike na račun ministra turizma i navodno "friziranih" podataka o uspješnosti turističke sezone...

I dok svi mediji trube o još jednoj rekordnoj turističkoj sezoni, Radimir Čačić ima drukčije mišljenje. On smatra da Ministarstvo turizma u javnost plasira podatke koji skrivaju pravu sliku o uspješnosti ovogodišnje turističke sezone.

"Stvarne brojke nisu onakve kakve ih predstavlja ministar Bajs. Prve godine gospodarske krize, 2008. smo pali za 15 posto, 2009. za 9 posto, a 2010. za 2 posto - nadam se da nećemo i dalje nastaviti s rekordima u minusu", rekao je prvi čovjek HNS-a.

Iako nismo sigurni da ministar turizma Damir Bajs u javnost plasira "frizirane" podatke - u načelu se možemo složiti s Čačićem. Fokus s brojanja turista na graničnim prijelazima mora se prebaciti na jedinu pravu statistiku, a to su podaci o turističkoj potrošnji.

O tome više pročitajte ovdje!

Pročitajte još:

- Balkanski turizam: Zaprepašteni kupači u čudu gledali kako bager na plaži uređuje prilaz moru (VIDEO) 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram