Zatvori
Jasmin Hadzic
15/07/2011

Evo zašto Google+ (još uvijek) nije ozbiljna konkurencija Facebooku! Cure su u pitanju...

Google+ ambiciozan je i do sada najuspješniji Googleov "social media" projekt. No, još uvijek nije ozbiljna konkurencija Facebooku, a evo i zašto...

Vjerojatno ste do sada pročitali da Google+ društvena mreža ima oko 10 milijuna korisnika, te je postala najbrže rastuća društvena mreža svih vremena. Što samo po sebi nije prevelik uspjeh, ako uzmemo u obzir da Google koristi više od milijardu ljudi, vjerojatno svaki dan.

Imali smo priliku isprobati Google+, pa možemo iz prve ruke reći da je riječ o sasvim solidnom društvenom servisu koji malo bolje rješava neke probleme privatnosti koji Facebook muče od samog početka. Ali osim toga - nema tu nekih prevelikih novosti ili revolucionarnih novih usluga. U ovom trenutku Google+ više podsjeća na Twitter u smislu da se najviše prate statusi poznatih "faca", a interakcija s poznanicima i prijateljima za sada je na minimumu. Pretpostavljamo da će se to promijeniti kako bude rastao broj aktivnih korisnika.

No, može li Google+ u ovom trenutku zaista zaprijetiti Facebooku? Jasno i glasno - ne može! A evo i zašto...

Možda to danas više nitko ne pamti, ali Facebook je bio poprilično revolucionaran servis u svoje vrijeme. Ponudio je korisnicima da se registriraju pod pravim imenima, bio je tu "zid" sa status porukama, "bockanje" (poke) prijatelja i kojekakve druge sitnice koje su ga učinile tako jedinstvenim da ga danas koristi više od 750 milijuna ljudi diljem svijeta. Facebook je postavio neke nove standarde online interakcije. Nažalost, Google ne nudi gotovo ništa novo. Nema tu nekog velikog jedinstvenog koncepta koji bi korisnike natjerao na masovnu migraciju s Facebooka.

Na kraju, Google+ nema jedan iznimno važan sastojak koji je Facebook pretvorio u globalni hit. Prema jučer objavljenim podacima, od 10 milijuna korisnika na Google+, njih 8,6 milijuna su...muškarci. Da, nemojte se smijati, ovo je važna stvar. Budimo iskreni, momci vise na Facebooku samo zato jer mogu slati poruke djevojkama koje ne poznaju i bez pardona gledati njihove privatne fotografije. Ok, ne samo zato, ali i ovo valja priznati. Muško - ženski odnosi temeljni su dio svakodnevne, pa tako i online interakcije. Društvo s 8 muškaraca i 2 žene baš i ne izgleda nešto previše zabavno, zar ne?  Google+ u ovom je trenutku zanimljiv samo geekovima i ljubiteljima novih tehnologija.

"Normalne" ljude uopće nije briga za Google+, a iskreno nije da baš puno i propuštaju...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram