Zatvori
Poslovni Puls
15/07/2011

Život u Italiji upravo je postao nepodnošljiv - ukidaju se povlastice i olakšice, a uvode novi nameti...

Više od 79 milijardi eura iznosi poravnavanje državnog proračuna do 2014. Do te godine Italija treba izjednačiti državnu potrošnju s bruto nacionalnim proizvodom (BNP)...

Sada državni dug iznosi 120 posto godišnjeg BDP-a. Senat talijanskog parlamenta jučer je izglasao mjere štednje koje će utjecati na kvalitetu života svih talijanskih građana.

Večernji:

Ukida se ili smanjuju svih 485 poreznih olakšica za obitelji. Već od ponedjeljka će Talijani morati plaćati 10 eura za sve liječničke uputnice, a 25 eura ako se bez pravog razloga zatraži pregled na hitnoj pomoći. Nestaju sve porezne povlastice, od onih za dječje vrtiće do onih za uzdržavanje djece, školarinu itd. Parlamentarci su odrezali mirovine, ali nisu svoje plaće i troškove politike, bez obzira na to što se taj potez najavljivao.

Povećat će se iznos takse na bankarske depozite. Za one koji imaju do 50 tisuća eura u bankama godišnja će taksa iznositi 34,20 eura i rast će prema visini  deponiranog iznosa, pa će onima koji imaju na bankama više od 500.000 eura godišnja taksa iznositi 1100 eura.

Oporba traži ostavku Berlusconijeve vlade, jer ovakvim mjerama nije učinjena pravda nego nepravda. Oporba je bila najavila da neće biti opstruirati donošenje mjera kako bi se one odmah donijele i smanjile špekulacije s talijanskim dionicama na burzama. Ipak, mjere nisu onakve kakve bi trebale biti i zbog toga je oporba glasovala protiv te zatražila ostavku Berlusconija i njegove vlade, prenosi Večernji list.

Pročitajte još:

- PAKAO: I Italija će zatražiti financijsku injekciju EU-a i MMF-a? Talijanske dionice žestoko zaronile u crveno…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram