Zatvori
Jasmin Hadzic
18/07/2011

Ovo sada možda zvuči bizarno, ali Microsoft ozbiljno razmišlja da pošalje Windowse u prošlost!

Ako je jedan softver obilježio posljednjih 15 godina svijeta osobnih računala, onda je to svakako Microsoftov Windows operativni sustav koji danas pogoni nešto manje od 90 posto svih svjetskih računala...

Pojavile su se određene glasine iz samog Microsofta koje sugeriraju kako softverski div ozbiljno preispituje ulogu Windows operativnog sustava na tržištu u kojem mobiteli polako zamjenjuju ulogu stolnih i prijenosnih računala.

Andy Lees, predsjednik Microsoftove Windows Phone divizije rekao je kako kompanija želi imati "jedan ekosustav" koji će uključivati osobna računala, mobitele, tablete i televiziju. Blog ThisIsMyNext.com piše kako Microsoft čak razmatra mogućnost potpunog odbacivanja "Windows" brenda u skoroj budućnosti. To i ima neku logiku jer većinu "Windowsi" i dalje podsjećaju jedino i isključivo na stolna računala. Takav imidž u mobilnoj ekonomiji baš i nije poželjan.

Svejedno, Microsoftovo odustajanje od svog glavnog brenda u ovom trenutku zvuči jako bizarno, a postavlja se i pitanje vjerodostojnosti ovih glasina. Posebno ako uzmemo u obzir da će na tržište "uskoro" izaći novi Windows 8 operativni sustav.

Pročitajte još:

- Microsoft želi natjerati Samsung da im plaća 15 dolara po svakom prodanom Android mobitelu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram