Zatvori
Jasmin Hadzic
19/07/2011

Oglašivači sve zainteresiraniji za Facebook oglašavanje - cijene skočile za 22 posto!

Sa svojih 750 milijuna korisnika i utjecajem kakav nema niti jedan drugi internet brend  - Facebook je sve zanimljiviji velikim oglašivačima i multimilijunskim brendovima...

Računica je sasvim jasna. Više oglašivača znači veću konkurenciju i na kraju skuplje oglašavanje i veće prihode za Facebook.

Cijena po kliku za Facebook oglase u drugom je kvartalu skočila za 22 posto, nakon što je u prvom kvartalu taj skok iznosio čak 40 posto, javljaju analitičari Efficient Frontiera. Oni očekuju da će na godišnjoj razini krajem godine cijene oglašavanja na Facebooku biti veće za oko 80 posto. Istraživanje koje su proveli pokazalo je da digitalne marketinške agencije na Facebook troše 5 posto budžeta kojeg bi inače potrošile isključivo na oglašavanje putem internet tražilica (Bing, Google).

Ova vijest dolazi nedugo nakon što je eMarketer objavio da je Facebook i službeno najvrijednija display (banneri) oglašivačka mreža u SAD-u.

Od oglašavanja i zarade na virtualnoj "Facebook Credits" valuti - kompanija Marka Zuckerberga ove bi godine mogla zaraditi oko 4 milijarde dolara.

Pročitajte još:

- Sorry, ali Facebook je još uvijek patuljak u odnosu na Google koji za tri mjeseca zaradi 6 milijardi dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram