Zatvori
Jasmin Hadzic
21/07/2011

Američka nekretninska tražilica Zillow izašla na burzu i udvostručila svoju vrijednost iz IPO-a

Vjerojatno najveća američka tražilica nekretnina - Zillow.com jučer je izlistala svoje dionice na Njujorškoj burzi. Nakon ovog neki bi mogli opet početi pričati o novom tehnološkom "balonu"...

Dionice Zillowa koje su bile procijenjene na 20 dolara u inicijalnoj javnoj ponudi dionica (IPO) u prvim su minutama trgovanja na Njujorškoj burzi poletjele na 65 dolara, da bi se do kraja trgovanja zaustavile na 45 dolara. Zillow je kroz IPO prikupio 70 milijuna dolara koje namjerava iskoristiti za daljnju ekspanziju i širenje poslovanja.

Ipak, Zillow još uvijek nije profitabilna kompanija - u 2010. godini imali su prihode od 30,5 milijuna dolara i gubitak od 6,8 milijuna dolara, a u prvom kvartalu ove godine prihode od 11,3 milijuna dolara i gubitak od 11,3 milijuna dolara.

Zillow je postao poznat po svojim automatskim i nevjerojatno točnim procjenama vrijednosti oglašavane nekretnine.

A što se tiče ovog s 20 na 45 dolara - ili su bankari opet napravili pogrešnu procjenu ili je "balon" zaista tu ispred nas.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram