Zatvori
Foto: Da li je netko spomenuo neku recesiju...
Jasmin Hadzic
27/07/2011

REKORD: Boca bijelog vina Chateau d’Yquem prodana u Francuskoj za 585.000 kuna!

Imamo rekord kada je u pitanju najskuplja boca bijelog vina...

Na aukciji u Francuskoj, boca bijelog vina Chateau d’Yquem iz 1811. godine prodana je za rekordnih 585.000 kuna (117.000 američkih dolara). Sretni kupac je poznati francuski somelijer Christian Vanneque. "Ovo je najskuplja boca koju sam ikad kupio", rekao je zadovoljni Vanneque za Wall Street Journal. Kako ne bi bilo zabune - Vanneque ne planira preprodati ovu bocu i uhvatiti neki sitni profit.

"Boca će biti stavljena u neprobojnu staklenu vitrinu, poput skupocjene slike, kako bi je svi mogli vidjeti. Biti će to moj mini Fort Knox, nemoguća misija za lopove", dodao je Vanneque.

Iako je boca Chateau d’Yquem postala najskuplja boca bijelog vina svih vremena, ovo ipak nije rekord kada je u pitanju samo vino. Prije dva mjeseca boca crnog vina Romanée-Conti prodana je za 615.000 kuna, dok je prije samo mjesec dana netko iskeširao čak milijun kuna za bocu šampanjca Armand de Brignac.

Da li je netko spomenuo neku globalnu recesiju?

Pročitajte još:

- Perverzija na kvadrat: Gradi se nova 90-metarska luksuzna superjahta s aktivnim vulkanom (FOTO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram