Zatvori
Foto: Ćurkoviću žao što je njegov članak pogrešno shvaćen...
Poslovni Puls
28/07/2011

Reakcije iz Makarske: Osuđujemo Ćurkovićev tekst, svi su gosti dobrodošli u naš grad, pa i oni iz BiH!

Ne stišava se bura oko članka u "Makarskom Primorju" u kojem je izvršni urednik tog lokalnog glasila neprimjereno komentirao ponašanje turista iz susjedne nam Bosne i Hercegovine...

Danas su Ministar turizma Damir Bajs i predsjednik RH Ivo Josipović žestoko osudili komentar u "Makarskom Primorju", a reagirao je i ured gradonačelnika Makarske.

"Iako se radi o gradskom glasilu, Grad Makarska ne utječe na uređivačku politiku Makarskog primorja te se u slučaju ovog članka nikako ne radi o službenom stavu Gradske uprave kako su prenijeli brojni mediji. Članak, kao i napis na naslovnici Makarskog primorja, isključivo je stav autora članka, izvršnog urednika Ive Ćurkovića, kojega u jakoj mjeri osuđujemo. Gosti iz Bosne i Hercegovine oduvijek su bili tradicija makarskog turizma, najvjerniji i uvijek dobrodošli u našem gradu, Makarska im je oduvijek bila dobar domaćin, a tako će biti i ubuduće", stoji u njihovom komentaru.

Sam Ćurković u izjavi za portal Bitno.ba rekao je kako mu je žao što je njegov članak pogrešno shvaćen i najavio tužbe protiv svih koji su ga prozvali "fašistom".

"Tekst se odnosi na stanje u makarskom turizmu i probleme koje imamo, a jednodnevni izletnici iz BiH uzeti su samo kao primjer. Ne mislim da su to loši ljudi, niti mislim da sam ih uvrijedio. Oni su dobrodošli", izjavio je Ćurković.

Zanimljivo, Ćurković kaže kako se iza cijele medijske pompe zapravo skriva konkurencija koja je članak "podigla na višu razinu". Nije jasno na koju to konkurenciju Ćurković misli, budući je T-Portal bio prvi domaći medij koji je objavio repotražu iz Makarske, a čisto sumnjamo kako oni smatraju da je  "Makarsko Primorje" neka velika konkurencija u medijskom biznisu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram