Zatvori
Foto: U eurozoni, monetarni agregat M3, u lipnju bilježi usporavanje rasta...
Poslovni Puls
28/07/2011

Svjetsko tržište: Rast potrošačkih cijena u Njemačkoj, SAD i dalje bez dogovora oko povećanja limita javnog duga...

Indeks potrošačkih cijena u Njemačkoj bilježi rast u srpnju, i to od 2,4% na godišnjoj razini i 0,4% na mjesečnoj razini, što je u oba slučaja iznad očekivanja...

U eurozoni, monetarni agregat M3, u lipnju bilježi usporavanje rasta koji je na godišnjoj razini iznosio 2,1%, što je manje od očekivanja. Indeks poslovnog povjerenja u Italiji u srpnju bilježi pad veći od očekivanja te je iznosio 98,5. Narudžbe trajnih dobara u SAD-u, u lipnju bilježe pad od 2,1% iako je očekivan njihov blagi rast od 0,3 posto.

Kretanje cijena američkih obveznica i dalje je pod utjecajem pokušaja dogovora oko granica javnog duga SAD-a između republikanaca i demokrata u SAD-u. S druge strane, jučerašnje ekonomske objave bile su slabije od tržišnih očekivanja pa raste strah od usporavanja oporavka gospodarstva SAD-a. Za danas je najavljena aukcija sedmogodišnjih državnih obveznica u iznosu 29 milijardi dolara.
Na europskom tržištu raste potražnja za njemačkim obveznicama i unatoč činjenici da je jučerašnja objava potrošačkih cijena (+2.4% na godišnjoj razini) bila viša od tržišnih očekivanja, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram