Zatvori
Foto: Izgleda da volite čitati 24sata, Večernji list...
Poslovni Puls
01/08/2011

Styria se pohvalila: Naše hrvatska izdanja mjesečno se tiskaju u 10 milijuna primjeraka!

Druga najveća novinska kuća u Hrvata - austrijska Styria (ironično, znamo) pohvalila se rekordnom nakladom svojih tiskovina u srpnju mjesecu ove godine...

Ukupna mjesečna tiskana naklada svih izdanja u proteklom mjesecu iznosila je gotovo 10 milijuna primjeraka. Najveći porast naklade u srpnju bilježe 24sata. Prodaja im je, odnosu na prošlu godinu, porasla čak 10 posto. To je najvidljivije petkom (22. srpnja), kad je ukupna prodana naklada 24sata, Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista iznosila više od 305.000 primjeraka. 24sata kao najbolji i najtiražniji hrvatski dnevni list i jedine novine koje čita cijela Hrvatska petkom se prodaje u više od 200.000 primjeraka.

I ostala Styrijina izdanja u Hrvatskoj također bilježe dobre rezultate. Sportski tjednik SportMAX, koji izlazi subotom u izdanju Večernjeg lista, pravi je hit na kioscima. Zadnji broj  tiskan je u 40.000 primjeraka.

Prema nekim već objavljenim istraživanjima, od svih domaćih dnevnih novina 24sata imaju najveću nakladu i navodno su jedine profitabilne dnevne novine u cijeloj Hrvatskoj.

S druge strane, još uvijek nemamo nikakve relevantne podatke o stvarnoj prodaji, pa ovi podaci o "rekordnoj" nakladi baš previše i ne znače, osim da je nakladnik morao isplatiti nešto više novca za tiskanje.

Pročitajte još:

- Prva medijska kuća na burzi: Ninoslav Pavić razmišlja o IPO-u Europapress holdinga!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram