Zatvori
Jasmin Hadzic
02/08/2011

Twitter potvrdio zatvaranje posljednje runde ulaganja vrijedne 800 milijuna dolara

Mikro-društvena mreža Twitter u blog postu na svojim službenim web stranicama potvrdila je zatvaranje posljednje runde ulaganja koja je procijenjena na 800 milijuna dolara...

Tehnološki portal AllThingsD piše kako će polovicu osiguranog iznosa Twitter podijeliti ranim ulagačima i zaposlenicima čije je strpljenje na velikom testu. Twitter je osnovan još "davne" 2006. godine, a još uvijek ispred sebe ima vrlo upitnu budućnost. Za razliku od drugih web 2.0 startupova poput Facebooka i Zynge, Twitter ima godišnje prihode od skromnih 200 milijuna dolara, a čini se da više nisu niti meta za akviziciju.

Ako je vjerovati medijskim natpisima u američkim medijima, nakon posljednje runde ulaganja vrijednost Twittera povećala se na 8 milijardi američkih dolara. Najviše novca u Twitter navodno je ulupao ruski Digital Sky Technologies (DST) ulagači fond koji se "proslavio" svojim agresivnim ulaganjima u velike američke internet kompanije poput Facebooka i Groupona.

Analitičari očekuju da će popularna mikro-društvena mreža (Twitter ima oko 300 milijuna korisnika) do kraja godine predstaviti robusni oglašivački sustav koji će drastično poboljšati financijsku sliku inovativne kompanije iz San Francisca.

Pročitajte još:

- Suosnivač Twittera Biz Stone postao savjetnik za veliki venture capital investicijski fond

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram