Zatvori
Jasmin Hadzic
02/08/2011

Rusa Yurija Milnera sada slobodno možemo proglasiti kraljem Silicijske doline

On je ruski tajkun i vjerojatno jedan od najmoćnijih ulagača u američke internet startupove...

Yuri (ili Jurij) Milner upravlja velikih ruskim investicijskim fondom Digital Sky Technologies (DST) koji se proslavio ulaganjima u poznate internet startupove po suludim valuacijama. Svi su govorili da je lud, dok je sa smješkom ispisivao multi-milijunske čekove za Facebook, Zyngu i Groupon. Vrijeme je pokazalo da je Milner bio u pravu.

Facebook se nalazi pred izlaskom na burzu (IPO od +100 milijardi dolara vjerojatno početkom iduće godine), a Groupon i Zynga već su predali dokumentaciju za izlazak na Njujoršku burzu. Obje kompanije mogle bi vrijediti oko 20 milijardi dolara kada se njihove dionice pojave na NYSE-u.

No, Milner ne počiva na lovorikama...

DST je uložio oko 50 milijuna dolara u inovativni europski glazbeni startup Spotify koji je od nedavno postao dostupan i u SAD-u. A posljednje vijesti govore kako je Milner predvodio skupinu ulagača koji su iskeširali 800 milijuna dolara za udio u popularnoj mikro-društvenoj mreži Twitter.

Kada uzmemo u obzir da je Milner suvlasnik nekih od najvećih američkih internet startupova, možemo ga zaista proglasiti kraljem Silicijske doline. U prilog toj tezi ide i činjenica je bogati Rus nedavno kupio 70 milijuna dolara vrijedno kalifornijsko imanje - to će postati njegov "dvorac" iz kojeg namjerava voditi kompletno DST-ovo američko poslovanje.

Život je zaista lijep ako se zovete Yuri Milner...

Pročitajte još:

- Ruski Facebook ulagač, Yuri Milner, svakom novom startupu daruje 150,000 dolara!

Foto:Forbes.pl

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram