Zatvori
Poslovni Puls
03/08/2011

I dalje žestoki gubitaš: Croatia Airlines u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila gubitak od 100 milijuna kuna

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines jučer je objavio izvješće o poslovanju za prvo polugodište ove godine...

U promatranom razdoblju ostvaren je operativni gubitak od 91,1 milijuna kuna, a s uključivanjem financijskih troškova krajnji gubitak iznosi 100 milijuna kuna. Iz Croatia Airlinesa ovim se crnim brojkama "hvale" jer je to 24 posto manji gubitak u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U prvoj polovici godine CA prevezla je 838.000 putnika, što je za 19 posto bolje rezultat od prošlogodišnjeg i ujedno rekordno polugodište za nacionalnog avioprijevoznika još od početaka komercijalnog letenja 1991. godine.

Prodaja na domaćem tržištu bilježi rast od 11 posto, dok je inozemna prodaja ostvarila rast od impresvinih 26 posto. CA ostvarila je 63 posto ukupne prodaje upravo na inozemnim tržištima.

A evo i završnog komentara Uprave:

Croatia Airlines očekuje kako će se poslovanje i u 2011. godini odvijati u uvjetima snažne tržišne konkurencije, osobito u međunarodnom redovitom prometu. Za očekivati je da će se oporavak globalne industrije odraziti i na poslovanje Croatia Airlinesa. Na prometne i financijske učinke na pojedinim tržištima utjecati će i efekti ekonomske krize, odnosno brzina oporavka u pojedinim zemljama. Tako bi se rast njemačke privrede, „gospodarske lokomotive“ Europe i jednog od najznačajnijeg tržišta Croatia Airlinesa, mogao pozitivno odraziti na ukupno poslovanje. Za poslovanje će biti presudna i turistička sezona tijekom koje Croatia Airlines ima najveći broj letova i u kojoj ostvaruje najveće prihode.

Pročitajte još:

- Croatia Airlines prošlu godinu završila s minusom od 159 milijuna kuna

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram