Zatvori
Jasmin Hadzic
06/08/2011

Goldman Sachs: Postoji 33-postotna vjerojatnost da će SAD u idućih 6 mjeseci potonuti u novu recesiju

Velika američka investicijska banka upozorava na nova negativna kretanja u američkoj ekonomiji...

Glavni ekonomski analitičar investicijske banke Goldman Sachs, Jan Hatzius, u izjavi za CNBC naveo je kako postoji 33-postotna vjerojatnost da će SAD u idućih 6 do 9 mjeseci potonuti u novu recesiju. Goldman Sachs je također snizio svoju prognozu za rast BDP-a u 2011. godini na 1,7 posto (s 1,8 posto), a snižena je i prognoza rasta za 2012. godinu. Iduće godine GS očekuje rast BDP-a od 2,1 posto, što je drastižno niže od prethodnih prognoza (3 posto).

Hatzius navodi kako je i nova Goldman Sachsova prognoza pod velikim upitnikom, jer rast američkog gospodarstva i dalje ugrožava iznimno visoka stopa nezaposlenosti (9,1 posto u srpnju) i europska dužnička kriza koja ne pokazuje znakove slabljenja.

Podsjetimo, prije nekoliko dana američko ministarstvo gospodarstva razočaralo je sve revizijom rasta bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu s 1,9 posto na 0,4 posto.

Stvari ne izgledaju nimalo dobro za Amerikance...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram