Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2011

Obama neuvjerljiv i prestrašen: Bez obzira na ono što tvrdi neka rejting agencija, mi ćemo uvijek biti AAA zemlja

Američki predsjednik Barack Obama sinoć se konačno obratio američkoj naciji putem televizijske konferencije iz Bijele kuće...

Kao što se moglo i očekivati, u fokusu njegovog obraćanja naciji bio je gubitak AAA kreditnog rejtinga. Obamin komentar na ovu temu bio je pomalo iznenađujući.

"Bez obzira na ono što tvrdi neka agencija, mi smo uvijek bili i uvijek ćemo biti AAA zemlja", rekao je Barack Obama u govoru koji su mnogi proglasili neuvjerljivim i promašenim. Obama je rekao kako je S&P-ov potez veliko "upozorenje", a Kongres je pozvao na dogovor oko reforme poreznog sustava - samo porezne olakšice vezane uz plaće koje ističu idući mjesec mogle bi ugasiti i do milijun radnih mjesta, upozorio je Obama. Značajan dio svog televiziranog govora Obama je posvetio smanjenju proračunskog deficita.

Prve reakcije medijskih analitičara na Obamin govor su negativne.

Joe Weisenthal s BusinessInsidera Obamin govor naziva "katastrofalnim" i zamjera mu što je uglavnom govorio o rezanju proračunskih izdataka, a ne o poreznim olakšicama koje bi trebale stimulirati rast američke ekonomije.

Pročitajte još:

- NEKA KAOS POČNE: S&P snizio AAA kreditni rejting Sjedinjenim Američkim Državama

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram