Zatvori
Jasmin Hadzic
10/08/2011

AOL: Problemi za vlasnike Huffington Posta i TechCruncha - dionice u samo jednom danu pale za 25 posto!

Iako je medijski div AOL objavio i više nego solidne kvartalne poslovne rezultate, jučer su dionice AOL-a zabilježile pad od nevjerojatnih 25,75 posto...

Tržišna kapitalizacija kompanije sada je pala na samo 1,2 milijarde dolara, pa je sasvim moguće da će AOL uskoro postati meta neke akvizicije. Iako je u posljednjem kvartalu AOL servirao pet puta više oglasa nego godinu dana prije, analitičari su i dalje zabrinuti zbog pada prihoda od prodaje dial-up internet pristupa, jer ti prihodi i dalje čine značajan dio AOL-ovih ukupnih prihoda.

Vlasnik popularnih blogova TechCrunch, Huffington Post i Engadget u posljednjem je kvartalu zabilježio pad prihoda od 8 posto na 542,2 milijuna dolara. Dobra vijest je da su prihodi od oglašavanja narasli 5 posto na 319 milijuna dolara.

Ipak, AOL se i dalje nije uspio profilirati kao premium internet medijska kompanija, iako polako ide u tom smjeru. Ali vjerojatno previše sporo za analitičare s Wall Streeta koji očekuju brži zaokret u AOL-ovom poslovanju.

A pojavile su se i glasine kako će Uprava AOL-a uskoro postaviti Ariannu Huffington za izvršnu direktoricu kompanije jer je ona dokazala kako od Huffington Posta zna napraviti veliki medijski brend.

Pročitajte još:

- AOL-u ne pomaže Huffington Post: Dionica medijskog diva na najnižoj razini u posljednjih godinu dana!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram