Zatvori
Poslovni Puls
10/08/2011

Hoće li Turska postati novo veliko tržište za američke venture capital ulagačke fondove?

Rijetko kada pišemo o Turskoj kao privlačnoj zemlji za ulaganja velikih američkih venture capital fondova. No, to bi se uskoro moglo promijeniti...

Američki VC div Kleiner Perkins Caufield & Byers koji je do sada ulagao u najveće internet kompanije poput Twittera, Googlea, Amazona i Zynge - ovaj put je odlučio zajedno s fondom Tiger Global uložiti 26 milijuna dolara u turski e-trgovinski startup Trendyol.com.

Riječ je o flash-sales internet trgovini koja svaki dan objavljuje bogatu ponudu odjevnih predmeta na sniženju.

Ovaj internet startup je pokrenula 29-godišnja Demet Mutlu, koja je prekinula studiranje na Harvardu kako bi se okušala u poduzetništvu. A sada gospođica Mutlu vodi kompaniju u Istanbulu koja zapošljava 350 ljudi.

Turska do sada nije bila posebno zanimljivo internet tržište, no nema razloga da u bližoj budućnosti to i ne postane. Kako navodi AllThingsDigital, Turska ima 35 milijuna internet korisnika i treće je najveće internet tržište u cijeloj Europi. Turski korisnici Facebooka peti su najbrojniji korisnici najpopularnije svjetske društvene mreže. Država je to s 46 milijuna kreditnih kartica što je potencijalno veliko tržište za internet trgovinu.

Od osnivanja u ožujku 2010. godine, Trendol.com je prikupio 50 milijuna dolara vrijedne investicije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram