Zatvori
Jasmin Hadzic
11/08/2011

Ma koja kriza medija - News Corp financijsku godinu završava s dobiti od 2,74 milijarde dolara

Bez obzira na najveći medijski skandal desetljeća s prisluškivanjem u sada ugašenom londonskom tabloidu News Of The World, medijski konglomerat News Corp još je jednom pokazao svu snagu svog moćnog stroja koji melje sve pred sobom...

U svom posljednjem, četvrtom kvartalu, News Corp je zabilježio pad neto dobiti od 22 posto na 683 milijuna dolara. No, na godišnjoj razini ostvaren je rast dobiti od 7,9 posto na nevjerojatne 2,74 milijarde dolara. Šef News Corpa, Rupert Murdoch nije propustio dodati kako kompanija čini sve što je u njihovoj moći kako bi se riješio slučaj prisluškivanja javnih osoba u Velikoj Britaniji.

"Djelujemo odlučno po tom i pitanju i učinit ćemo sve što je potrebno kako bi se spriječilo buduće ponavljanje", stoji u PR-ovskoj Murdochovoj poruci.

Prošlog mjeseca, Murdoch je svjedočio pred britanskim parlamentom gdje se ispričao za skandal i dodao kako nema namjeru podnositi ostavku.

A iako News Corp u ovom trenutku financijski stoji jako dobro, mladi James Murdoch upozorio je kako tvrtka mora zadržati kreativnu kulturu ukoliko želi nastaviti prosperirati u novom digitalnom medijskom svijetu.

Pročitajte još:

- Pogledajte kako izgleda ogromno Murdochovo News Corp medijsko carstvo (INFOGRAFIKA)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram