Zatvori
Jasmin Hadzic
11/08/2011

Zynga će nakon IPO-a pokušati preuzeti finske proizvođače megapopularnih Angry Birdsa?

Najveća tvornica internet društvenih igara navodno se upustila u pregovore s finskim developerima Rovio koji su svijet pokorili svojom megauspješnom mobilnom igrom Angry Birds...

Kako prenosi AllThingsDigital, Zynga trenutno pregovara s finskim proizvođačima megapopularne Angry Birds video igre. AllThingsD tako navodi kako Zynga razmatra dvije moguće opcije - potpuno preuzimanje ili partnerstvo s Roviom.

Ako ćemo se povoditi dosadašnjim izvještajima, Rovio baš i nije sklon pristati na potpuno preuzimanje. Imaju pravi hit u svojim rukama (Angry Birds se svaki dan "skine" više od milijun puta), navodno je u pripremi i film, a jedno se vrijeme šuškalo da će Rovio kroz vlastiti IPO prikupiti dodatni kapital za širenje poslovanja. S druge strane, Rovio nakon Angry Birdsa nije izbacio niti jednu drugu video igru, pa je upitno mogu li s nekim novim sadržajem ponoviti uspjeh AB-a.

Što se tiče Zynge, ona će nakon skorog IPO-a u banci imati dovoljno kapitala za preuzimanje Rovio-a i njihove popularne mobilne franžize. Ovo "mobilno" sigurno je jako važno za Zyngu koja je previše ovisna o Facebooku i prihodima s te društvene mreže.

"Angry Birds" sigurno bi Zyngu pretvorio u jednog od najvećih svjetskih izdavača mobilnih igara. Nakon IPO-a Zynga bi mogla vrijediti oko 20 milijardi američkih dolara.

Ako nemate pojma što su Angry Birds, besplatnu web verziju možete isprobati ovdje!

Pročitajte još:

- Hoće li krah američke burze odgoditi najavljene IPO-e Zynge i Groupona?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram