Zatvori
Jasmin Hadzic
12/08/2011

Proizvođač popularne Angry Birds mobilne igre uskoro bi mogao vrijediti nevjerojatnih 1,2 milijardi dolara

Angry Birds ludnica se nastavlja punom parom...

Kako prenosi Bloomberg, finski Rovio Entertainment, proizvođač popularne "Angry Birds" video igre, upravo pregovara s nekoliko velikih strateških ulagača. Navodno je riječ o Disneyu, News Corpu i Electronic Artsu koji se žele dokopati djelića "Angry Birds" carstva. Još jučer pojavile su se spekulacije kako će Zynga pokušati preuzeti finske developere koji u svojim rukama imaju pravu zlatnu koku.

Nakon dovršetka ovog strateškog ulaganja, vrijednost Rovia mogla bi porasti na nevjerojatnih 1,2 milijardi dolara. Prilično dobro za razvojni studio koji iza sebe imajednu jedinu igru. Još u ožujku ove godine Rovio je osigurao ulaganje teško 42 milijuna dolara od Skypea, Atomico ulagačkog fonda i Accel Partnersa.

"Vidim da bi Disney pretvorio 'Angry Birds' u film i vožnju u svom zabavnom parku, a Zynga bi 'Angry Birds' mogla pretvoriti u novi 'FarmVille'", rekao je Michael Pachter, analitičar Wedbush Securitiesa.

Inače, "Angry Birds" je jedna od igara koje su jučer postale dostupne na Google+ društvenoj mreži.

Besplatnu web verziju "Angry Birdsa" možete isprobati ovdje!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram