Zatvori
Jasmin Hadzic
18/08/2011

AOL - vlasnik TechCruncha i Huffington Posta mogao bi se naći u šapama velikog private equity fonda

U samo godinu dana američka online medijska kompanija AOL izgubila je dvije trećine svoje tržišne vrijednosti...

Jedan od prvih velikih američkih online brendova posljednjih nekoliko tjedana doživljava potpuni "raspad sustava". AOL je još prije godinu dana imao tržišnu kapitalizaciju od 3,1 milijardu dolara. Danas, AOL na tržištu vrijedi 1,3 milijarde dolara - što je pad od gotovo 60 posto!

S jedne strane AOL veliki dio svojih prihoda i dalje temelji na profitabilnom biznisu prodavanja prastarog dial-up pristupa internetu koji je sve manje tražen. Drugi dio njegovog poslovanja, onaj medijski, i dalje nije profitabilan, a to se ponajprije odnosi na lokalnu novinsku mrežu Patch u koju je AOL ulupao više stotina milijuna dolara. Izvršni direktor AOL, bivši Googleovac Tim Armstrong očigledno od AOL-a namjerava napraviti veliku medijsku kompaniju, no brojke mu za sada ne idu u prilog. AOL je početkom godine preuzeo najveći news-blog HuffingtonPost, dok je krajem prošle godine u AOL-ove ruke došao i poznati tehnološki blog TechCrunch. Sve u svemu - AOL danas posjeduje hrpu online medijskih brendova, no monetizacija tog sadržaja i dalje predstavlja ogroman problem za Armstronga i njegovu ekipu.

Blooomberg danas piše kako je AOL u ovom trenutku velika meta za preuzimanje. Nekoliko analitičara u razgovoru za Bloomberg sugerira kako je moguće da AOL preuzmu private equity fondovi za nekih 1,5 milijardi dolara, jer bez obzira na sve, AOL i dalje posjeduje iznimno velik potencijal koji je potrebno nekako "otključati".

"Moguće je da AOL u rukama nekog private equity fonda postane profitabilniji biznis", rekao je jedan analitičar za Bloomberg.

Mi se samo možemo nadati da će TechCrunch, HuffPost i ostali blogovi preživjeti tu transformaciju u "profitabilniji biznis".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram