Zatvori
Jasmin Hadzic
18/08/2011

Rupert Murdoch kupio tvrtku svoje kćeri Elisabeth! Na akviziciji gospođica zaradila 214 milijuna dolara...

Novi skandal za News Corp ovaj put nema nikakve veze s prisluškivanjem...

U travnju medijski div News Corp platio je 675 milijuna dolara za britansku tv produkcijsku kuću Shine koja producira neke od najpopularnijih tv franšiza poput "MasterChefa" i "The Biggest Loser"-a. I tu ništa ne bi bilo sporno osim jedne male činjenice. Na čelu Shine-a je kćer Ruperta Murdocha - Elisabeth Murdoch. Nepotizam na kvadrat? Ne ako pitate obitelj Murdoch...

Ovo nisu nove činjenice, jer se o akviziciji Shinea piše još od veljače.

No, novi dokumenti koje je News Corp objavio pokazali su da je Elisabeth posjedovala 53 posto Shinea, a na "tatinoj" akviziciji zaradila je oko 214 milijuna dolara. Kao bonus, Elisabeth u budućnosti može očekivati i još nekoliko dionica News Corpa - naravno, govorimo o dionicama koje su vrijedne nekoliko milijuna dolara.Nakon akvizicije tata Murdoch najavio je kako će kći Murdoch ući u Upravu News Corpa, ali nakon skandala s prisluškivanjem u News Of The World-u to se ipak nije dogodilo.

U međuvremenu - dioničari News Corpa podigli su tužbu zbog navodno preplaćene akvizicije Shinea, te zbog nepotizma koji je očito kumovao cijelom poslu.

Nekoliko američkih medija sada se bavi pitanjem da li je ovo preuzimanje bilo moralno ili nije. Mi znamo što će Murdochovi reći. A što Vi mislite?

Pročitajte još:

- Ma koja kriza medija – News Corp financijsku godinu završava s dobiti od 2,74 milijarde dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram