Zatvori
Jasmin Hadzic
24/08/2011

Europske banke otpuštaju na sve strane - 40.000 europskih bankara ostaje bez posla

Otkazi u europskim bankama pljušte na sve strane. Posljednje informacije govore kako banke sa sjedištem u Europi namjeravaju otpustiti i do 40.000 svojih radnika...

Kao što već znamo - stanje u europskim bankama već je odavno postalo dramatično i zabrinjavajuće. Eurozona je u velikoj krizi, finanicijski regulatori sve temeljitije provjeravaju poslovanje najvećih bankarskih grupacija, a bankarska dobit je u žestokom padu. Prvi na udaru su kao i uvijek - zaposlenici. Europske bankarske grupacije do kraja godine planiraju otpustiti do 40.000 zaposlenika.

HSBC reže nevjerojatnih 30.000 radnih mjesta, Barclays 3.000 radnih mjesta, RBS 2.000, a Credit Suisse je najavio otpuštanje 2.000 svojih djelatnika.

Istovremeno, Reuters prenosi kako su europske banke uvele strogu kontrolu troškova, pa su tako otkazane brojne luksuzne božićne zabave, a mlađi bankari moraju putovati ekonomskom klasom (jadni!), a u nekim slučajevima i budget avioprijevoznicima poput EasyJet-a i RyanAira.

Analitičari se pribojavaju kako slijedi nova kriza svjetskog financijskog sustava, ovaj put povezana s europskomdužničkom krizom koja ne jenjava.

Pročitajte još:

- Konačno otkriveno koliko je FED posudio bankama s Wall Streeta na vrhuncu financijske krize 2008. godine

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram