Zatvori
Jasmin Hadzic
26/08/2011

Otkad se Steve Jobs vratio u Apple, dionice tog tehnološkog diva ostvarile su rast od 6.754 posto!

Novi direktor Applea Tim Cook ne uskače samo u cipele jednog brilijantnog vizionara, već i fantastičnog biznismena..

A pogledajmo kaliko je zapravo fantastičan biznismen taj Steve Jobs...

Krajem 1996. godine Apple je preuzeo Jobsovu kompaniju NeXT za 429 milijuna dolara. No, prošlo je još nekoliko mjeseci do Jobsovog preuzimanja funkcije izvršnog direktora Applea na jesen iduće godine. U to vrijeme, Apple je bio na koljenima, jednu njihovu dionicu mogli ste kupiti za nešto više od 5 dolara. A onda je Jobs uzeo stvari u svoje ruke i pretvorio Apple u drugu najvrijedniju svjetsku kompaniju.

Novinari BusinessInsidera potrudili su se i izračunali da je od Steveovog povratka dionica Applea zabilježila rast vrijednosti od apsolutno nevjerojatnih 6.754% ! Da, govorimo o šest tisuća posto! Dionice Applea danas vrijede oko 370 dolara. Novi prvi Appleov čovjek Tim Cook morat će izvesti nešto zaista posebno ukoliko želi nadmašiti ovaj Jobsov nevjerojatni poslovni podvig. Kada bi Apple pod Cookom ostvario jednak rast kao za Jobsove ere - govorili bismo o kompaniji vrijednoj 23 bilijuna dolara s dionicom koja se prodaje za 25.797 dolara.

U najmanju ruku - skeptični smo da je to moguće...

Evo i grafike:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram