Zatvori
Jasmin Hadzic
26/08/2011

Warren Buffett iz kade nazvao šefa Bank of America i najavio ulaganje vrijedno 5 milijardi američkih dolara

Vijest dana na američkom financijskom tržištu svakako je ulaganje Warrena Buffeta u posrnulu američku bankarsku grupaciju...

Warren Buffett objavio je kako namjerava kupiti 50.000 dionica posrnule bankarske grupacije Bank of America za 5 milijardi američkih dolara. Buffett po dionici plaća 100.000 dolara, a uz dionice dobiva i mogućnost povećanja svog udjela za dodatnih 700 milijuna dionica, koje predstavljaju udjel od 7 posto u BoA.

"Bank of America je snažna kompanija s dobrim vodstvom. Nazvao sam Briana i rekao da želim uložiti u njih. Impresioniran sam njihovom sposobnošću da generiraju profit, kao i agresivnim poslovanjem kojim se trude prebroditi sve izazove", rekao je Buffett. On tvrdi kako nije riječ o ulaganju u BoA, već u cijelu američku ekonomiju - njegov optimizam u svezi američkog gospodarstva već je odavno poznat.

U posljednjih nekoliko tjedana, dionica Bank of America bilježi gubitke, a analitičari su spekulirali kako bankarska grupacija ima velikih problema s likvidnošću, zbog čega će uskoro izdati nove dionice kako bi prikupili svježi kapital. S Buffetovom investicijom, BoA je dobila taj dugo priželjkivani kapital, a nakon objave Buffettovog ulaganja dionice su ostvarile rast vrijednosti od oko 15 posto, da bi se taj rast kasnije ipak "smirio" na oko 10 posto.

Buffett je na sličan način 2008. godine od kolapsa spasio i investicijsku banku Goldman Sachs.

Inače, američki mediji jučer su se zabavljali Buffettovim komentarom da mu je ideja o ulaganju u Bank of America "došla"  za vrijeme kupanja u kadi. I tako mi sada više iz glave ne možemo izbaciti sliku Warrena u kadi s malom žutom patkicom i mobitelom.

Pročitajte još:

- Znate li tko sada mahnito kupuje hrpu jeftinih dionica i uživa? Aha, Warren Buffett!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram