Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2011

Najgori strah Appleovih inženjera bio je naći se u istom dizalu sa svojeglavim "tiraninom" Steveom Jobsom

Steve Jobs nije dobro. Navodno se bori s teškim oblikom raka gušterače. U posljednje vrijeme svaki Jobsov potez idealizira se bez ikakve mjere i ukusa. Intervju s jednim bivšim Appleovim zaposlenikom daje malo drugačiji pogled na navećeg tehnološkog vizionara u posljednjih 10 godina...

Michael Dhuey, bivši Appleov inženjer, u razgovoru za VentureBeat ispričao je nekoliko zanimljivih sitnica iz vremena dok je radio pod "tiraninom" Steveom Jobsom u Appleu.

"Bio je vrlo direktan oko stvari koje mu se ne sviđaju. Ako je bio na sastanku koji ga je dosađivao, on bi to jasno rekao. Nije trpio budale", ispričao je Dhuey novinarima VentureBeata. Ovo nije prvi put da u javnost cure glasine o Jobsu kao korporativnom "diktatoru" i iznimno svojeglavnom direktoru.

Dhuey se prisjetio kako je noćna mora svakog inženjera u Appleu bio susret s Jobsom u dizalu.

"Pitao bi Vas na čemu radite i ljudi su počeli strepiti od tog njegovog pitanja", kazao je Dhuey. "Uskoro, svi su počeli pripremati pitanja za Jobsa ako bi se slučajno našli u dizalu s njim, jer je dobro pitanje za Stevea bio način da skrenete pozornost sa sebe", dodao je.

Malo poznata činjenica koju je Dhuey otkrio jest da Jobs pati od poremećaja sluha.

"Kada smo radili na prvim iPod prototipovima, morali smo biti sigurni da će Steve moći čuti glazbu. On nije volio buku. Svi njegovi proizvodi bili su tihi i izgledali su prelijepo. To je bio njegov fokus. Nije ga uopće zanimalo kako se izrađuje elektronika. Uzor mu je bio Sony, biznis okrenut potrošačima. Vjerovao je kako je njihov uspjeh odraz odličnog industrijskog dizajna i pametne cijene, što je pokušao naglasiti i u Appleu", ispričao je Dhuey.

Bez obzira na Jobsov očiti uspjeh s Appleom, rast kompanije nije isključivo Jobsova zasluga.

"Mediji vole stvarati taj privid da je Steve jedini koji nešto radi u Appleu, ali kompaniju ne vodi samo jedan čovjek", priča Dhuey.

Kako god bilo - Apple je odlaskom Stevea Jobsa izgubio puno više od još samo jednog zaposlenika.

Pročitajte još:

- Život i djelo Stevea Jobsa u još jednoj preludoj tajvanskoj animaciji (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram