Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2011

Zoran Milanović: Moja će Vlada srezati birokraciju i zemlju okrenuti novim tehnologijama

Prvi čovjek SDP-a i potencijalni budući hrvatski premijer razgovarao je s novinarima Bloomberga...

U razgovoru Zoran Milanović je istaknuo nekoliko temeljnih načela kojima će se voditi njegova Vlada ukoliko ove zime oporbena koalicija osvoji povjerenje birača na izborima.

"Zadržavanje državne potrošnje na oko 120 milijardi kuna i prekid državnog zaduživanja, uz istovremeno stvaranje radnih mjesta i privlačenje investitora, trebali bi omogućiti izlazak iz krize. Trebaju nam nove tehnologije, kompanije utemeljene na znanju. No da bismo došli do toga, trebamo srezati nepotrebnu birokraciju ali i istovremeno postići socijalnu ravnotežu", kazao je Milanović za Bloomberg.

Iako Milanović tvrdi da neće biti prodaje državne imovine, u Bloombergovom članku analitičar Zagrebačke banke Goran Šaravanja tvrdi da će se buduća hrvatska Vlada vjerojatno morati okrenuti MMF-u i rasprodaji vrijednih državnih tvrtki.

"Bio bih iznenađen ako ne prodaju velike kompanije do kraja svog mandata", ističe Šaravanja.

Što se tiče ulaska u eurozonu, Milanović navodi kako je za Hrvatsku najbolje da ne žuri s ulaskom u zajedničku europsku monetarnu uniju.

"Vidjet ćemo što će se događati u sljedeće dvije do tri godine. To je tako i tako razdoblje u kojem ne možemo ni razmišljati o ulasku u eurozonu", tvrdi Milanović.

Milanovićeve ideje o ekonomiji temeljenoj na novim tehnologijama i znanju svakako treba podržati, samo smo skeptični da će Hrvatska to moći napraviti bez novog zaduživanja i rasprodaje državnog "blaga". Osim ako im ne pomogne netko kalibra Davida Copperfielda.

Pročitajte još:

- Ako “Kukuriku” koalicija osvoji vlast povećat će porez na dobit na 40 posto za velike kompanije

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram