Zatvori
Jasmin Hadzic
01/09/2011

Prodaju se TechCrunch i Huffington Post - AOL uskoro u vlasništvu private equity fondova

Već se neko vrijeme šuška da je AOL pod "napadom" velikih private equity fondova. Vrijednost AOL-ovih dionica porasla je za oko 50 posto otkad se počelo spekulirati o preuzimanju...

Direktor AOL-a Tim Armstrong i njegov menadžment tim upustili su se u pregovore s velikim private equity fondovima koji žele povući AOL s Njujorške burze i pretvoriti ga u privatnu kompaniju, prenosi New York Post. Prije nekoliko dana direktor AOL-a Tim Armstrong rekao je kako se ništa nije promijenilo u njihovoj poslovnoj strategiji, aludirajući na glasine oko preuzimanja.

Ranije ovog tjedna procurila je informacija da je AOL angažirao investicijske bankare i odvjetnike specijalizirane za akvizicije i spajanja - što je dodalo ponešto kredibilnosti ovim glasinama.

Ukoliko private equity fondovi zaista uspiju dogovoriti preuzimanje AOL-a, jedno je sigurno - slijede velike promjene u korporativnoj strukturi i poslovanju vlasnika poznatih online medijskih brendova Huffington Post i TechCrunch.

Gotovo je sigurno da će PE fondovi odmah rasprodati jedini profitabilan dio AOL-ovog poslovanja - onaj s prodajom dial-up pristupa internetu, dok neki medijski analitičari spekuliraju kako će Huffington Post zamijeniti AOL-ov medijski brend i postati samostalna kompanija. Pitanje je što će se dogoditi s drugim AOl-ovm brendovima poput TechCruncha i Engadgeta. Medijski dio AOL-ovog poslovanja i dalje gubi novac velikom brzinom, a notorna je činjenica da private equity igrače ne vole gubitaše.

Kako god bilo, možda najveću američku online medijsku grupaciju čekaju velike promjene...

Pročitajte još:

- Zaposlenici Huffington Posta na AOL-ovom preuzimanju izgubili 50 posto vrijednosti svojih dionica

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram