Zatvori
Jasmin Hadzic
02/09/2011

Želite znati u što trenutno ulažu bankari iz investicijske banke Goldman Sachs? Čitajte dalje...

Analitičari Goldman Sachsa objavili su "polu-tajno" izvješće na 54 stranice za svoje klijente u hedge fondovima. Do izvješća su se domogli novinari Wall Street Journala...

Ukratko - analitičar i ulagački strateg Alan Brazil u dotičnom izvješću navodi kako stanje u svjetskoj ekonomiji nije nimalo optimistično. Upozorava kako je europskim bankama potrebna dokapitalizacija od najmanje 1 bilijun dolara, dok za kineski rast piše kako nije "dugoročno održiv". Da, manje više crnilo na sve strane sudeći po opisu u Wall Street Journalu.

Brazil je svojim klijentima, uglavnom hedge fond menadžerima, predložio nekoliko načina za zaradu u ovim kriznim ekonomskim vremenima.

- On sugerira da kupe šestomjesečne opcije na euro protiv švicarskog franka tj. da se kockaju kako će euro izgubiti na vrijednosti u odnosu na švicarsku nacionalnu valutu. Nedavno Goldman Sachs je franak prozvao najprecjenjenijom svjetskom valutom.

- Drugi prijedlog je kupovina petogodišnjih CDS-ova (credit default swaps) na indeks europskog korporativnog duga - iTraxx 9. Ova strategija cilja na to da će neke europske kompanije defaultirati što bi garantiralo zaradu na CDS-ovima.

Ukoliko sada mislite da imate neku ulagačku prednost, grdno se varate. Kako navodi WSJ, hedge fondovi primili su ovo izvješće još 16. kolovoza.

Pročitajte još:

- Goldman Sachs: Postoji 33-postotna vjerojatnost da će SAD u idućih 6 mjeseci potonuti u novu recesiju

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram