Zatvori
Poslovni Puls
02/09/2011

Jadranka Kosor shrvana - Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji neće potpisati na funkciji hrvatske premijerke

Izgleda kako se na kraju ipak neće ispuniti najveća želja premijerke Jadranke Kosor. Ako je suditi po posljednjim informacijama, ona će potpisati Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji, ali ne kao hrvatska premijerka...

Pristupni ugovor s Hrvatskom trebao bi se potpisati 9. prosinca, izjavio je u Bruxellesu parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda. Poljsko predsjedništvo nije moglo potvrditi taj datum, prenosi HRT.

Ako do potpisivanja dođe 9. prosinca, kada se u Bruxellesu održava summit čelnika Europske unije, to će značiti da će ugovor biti potpisan nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, koji je Vlada najavila za 4. prosinca. Prema pravilima EU-a, za potpisivanje pristupnog ugovora potreban je pristanak Europskog parlamenta. Swoboda je rekao da će se o tome glasovati na Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta 14. studenoga, a na plenarnoj sjednici 1. prosinca, nakon čega će biti moguće potpisivanje pristupnog ugovora.

Tekst ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji bit će gotov do polovice rujna, a poljski premijer Donald Tusk je najavio da će ga tada osobno donijeti u Zagreb.

Parlamentarni izbori trebali bi se održati 4. prosinca, pa će Jadranka Kosor biti potpisnica Ugovora o pristupanju, ali ne kao hrvatska premijerka već kao čelnica tehničke prijelazne Vlade.

Pročitajte još:

- POLITIKA: Da su danas izbori 20 posto građana svoj bi glas dalo Jadranki Kosor i HDZ-u

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram