Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2011

Google preuzeo poznati online vodič za kvalitetne restorane Zagat.com

Google je odradio još jednu veliku stratešku akviziciju...

Googleova Marissa Mayer na službenom je Googleovom blogu objavila kako je internetski div preuzeo legendardni online vodič za restorane - Zagat.com. Vrijednost akvizicije u ovom trenutku nije poznata, no znamo da još 2008. godine bilo pokušaja za preuzimanje Zagata u vrijednosti od 200 milijuna dolara.

Iako ćete vjerojatno pogrešno pretpostaviti da je Zagat klasični internet startup - tvrtku su osnovali Tim i Nina Zagat još prije 32 godine kao klasični papirnati vodič kroz najbolje američke restorane. U tih nekoliko desetljeća Zagatove ocjene postale su standard za kvalitetu u američkoj ugostiteljskoj industriji. Na svu sreću, Zagat je odavno prepoznao moć interneta pa se uz internet direktorij i mobilne aplikacije ubrzo upustio u borbu s modernim geolokacijskim servisima poput Yelpa i Foursquarea.

Zagat će sada sa svojim recenzijama i dnevnim ponudama postati sastavni dio Google Offers servisa koji je osnovan nakon što je servis za grupnu kupovinu Groupon odbio Googlevu ponudu za preuzimanje tešku 6 milijardi američkih dolara.

Pročitajte još:

- Google pristao isplatiti 500 milijuna dolara američkoj vladi zbog ilegalnog oglašavanja lijekova iz Kanade

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram