Zatvori
Poslovni Puls
12/09/2011

Nezapamćena politička kriza trese Hrvatsku: Kompletno vodstvo HDZ-a pred izbore ide na ispitivanje u USKOK?

Politička situacija u zemlji mogla bi biti dovedena do usijanja pred sami početak predizborne kampanje...

Nakon što su u javnost procurile izjave bivše HDZ-ove blagajnice o ilegalnom financiranju predsjedničkih kampanja aktualne premijerke Jadranke Kosor - vodstvo HDZ-a danas je održao izvanredni sastanak u stranačkim prostorijama.

"Riječ je o lažnim i neistinitim navodima. Podnijet ću tužbu protiv Branke Pavošević", rekao je nakon kriznog sastanka HDZ-ov Ivan Jarnjak kojeg je Pavošević spomenula kao jednu od ključnih osoba u raspolaganju HDZ-ovim crnim fondom. Sličnu tužbu najavio je i Ratko Maček.

Kosor je nakon sastanka samo projurila kraj prisutne vojske novinara odbivši dati bilo kakav komentar.

Podsjetimo, i posljednja priča o HDZ-ovom crnom fondu povezana je uz izvlačenje novca iz državnih tvrtki  kroz PR tvrtku Fimi Media koja je dobivala unosne poslove s državom da bi zatim taj "izvučeni" novac bio polagan na privatne račune pojedinaca, kao i na strančke račune HDZ-a. Sumnja se kako je glavne konce u rukama držao bivši premijer Ivo Sanader, ali u ovom trenutku nije sasvim jasno koliko je duboko u cijelu stvar bio umiješan vrh HDZ-a, pa tako i sadašnja premijerka.

Ministar zdravstva Darko Milinović tako je već indirektno priznao da je iz HDZ-a dobio 70.000 kuna za obnovu Crkve u Bilaju, ali kako nije imao pojma da se radi o sredstvima iz crnog fonda.

''Nisam uzimala, nisam znala ni za kakav paralelni sustav i ni za kakav novac koji nije legalni novac iz stranke'', poručila je u nedjelju Kosor.

A politička situacija u zemlji mogla bi postati eksplozivna jer se šuška kako će kompletno vodstvo HDZ-a, uključujući i premijerku, uskoro biti pozvano na razgovor u USKOK gdje će morati objasniti povezanost sa sredstvima iz tzv. crnog fonda.

"Crni torbe, crni fondovi dokazuju da je HDZ zavio Hrvatsku u crno. Nigdje nema Večernjaka na kioscima, izgleda da je ono malo preostalog novca iz crnih fondova dobila HDZ-ova mladež da pokupuje sve primjerke da bi sakrili istinu o Jadranki koja ništa ne zna, iako HDZ sve zna! Ali siguran sam da i građani napokon znaju da neće glasati za crnofondovsku premijerku i njezin HDZ", rekao je SDP-ov Željko Jovanović kojeg je javnost zapamtila nakon što je u u jeku afere oko Fimi Medije u Saboru istaknuo kako je HDZ kriminalna organizacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram