Zatvori
Jasmin Hadzic
15/09/2011

New York Times: Facebook i dalje planira izaći na burzu u prvom ili drugom kvartalu iduće godine

Iz američkih medija dolaze poprilično konfuzne informacije oko Facebookovog izlaska na burzu iduće godine...

Nakon što je jučer Financial Times donio priču o navodnoj odgodi Facebookovog IPO-a za kraj iduće godine, New York Times danas piše kako Facebook i dalje planira izlazak na Njujoršku burzu u prvom ili drugom kvartalu iduće godine.

Facebookov IPO zasigurno stvara velike tenzije među zaposlenicima najveće svjetske društvene mreže, dok je Mark Zuckerberg vjerojatno opravdano zabrinut kako će zbog izlaska na burzu njegovi najbolji programeri i inženjeri više misliti na zaradu na dionicama, nego na posao u Facebooku.

Ipak, nekako smo skloni vjerovati posljednjim informacijama iz New York Timesa.

Previše je novca uloženo u Facebook da će ulagači samo stajati i  mirno gledati kako Zuckerberg "do besvijesti"odgađa izlazak na Njujoršku burzu.

Druga stvar - pravila Američke komisije za burze i vrijednosnice (SEC) nalažu da Facebook mora otvoriti svoje poslovne knjige u proljeće iduće godine jer ima više od 500 individualnih dioničara. Kada sve ovo uzmemo u obzir, daleko je vjerojatnije da će Facebook ipak ponuditi svoje dionice američkim i svjetskim ulagačima već u prvoj polovici iduće godine.

Pročitajte još:

- Ovo je razočaravajuće: Facebook u prvoj polovici godine zabilježio prihode od “samo” 1,6 milijardi dolara

Foto:Flickr/pshab

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram