Zatvori
Jasmin Hadzic
16/09/2011

Američki analitičari: Facebookov IPO je odgođen jer je kompanija razočarana polugodišnjim prihodima!

Još malo zbunjujućih vijesti oko navodne Facebookove odgode izlaska na Njujoršku burzu...

Tvrtka PrivCo koja istražuje i analizira privatne kompanije vjeruje da je Facebook odgodio svoju inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) zbog razočaravajućih prihoda u prvoj polovici  godine. Šef PrivCo-a Sam Hamadeh kazao je da je Facebook u potpunosti promašio svoje interne prognoze o rastu prihoda i to za oko 450 milijuna američkih dolara, prenosi Telegraph.

Nedavno su procurili podaci o Facebookovim polugodišnjim prihodima koji navodno iznose 1,6 milijardi dolara.

Budući da je do sada najavljivano da će Facebook imati godišnje prihode od 4 milijarde dolara i naša prva reakcija na vijesti o otkazivanju IPO-a bila je slična komentaru g. Hamadeha.

Iako ne treba zaboraviti jednu stvar...

Prva polugodišta i inače su uglavnom slabija, posebno za kompanije koje većinu prihoda ostvaruju putem oglašavanja i prodaje virtualnih proizvoda. U drugo polugodište upadaju Božić i Nova Godina odnosno zimska shopping ludnica kada oglašivači i brendovi troše više novca na digitalno oglašavanje.

Stoga je sasvim vjerojatno da će Facebook do kraja godine ipak dostići te planirane 4 milijarde dolara ukupnih prihoda.

Priče o otkazivanju Facebookovog IPO-a možda su malo prenapuhane, jer se New York Times poziva na izvore bliske vrhu kompanije koji tvrde da sve ide po planu što se tiče izlaska na burzu, a to bi značilo da ćemo Facebook vidjeti na burzi negdje u prvoj polovici iduće godine.

Pročitajte još:

- ISTRAŽIVANJE: Zašto milijunaši i bogataši vole Facebook, a mrze Twitter?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram