Zatvori
Jasmin Hadzic
16/09/2011

Doviđenja RIM: Proizvođač BlackBerryja objavio katastrofalne kvartalne rezultate, dionice pale za 19 posto!

Nastavljaju se muke po kanadskom proizvođaču nekad najpopularnijeg smartphonea na tržištu...

Kanadski Research in Motion (RIM) kasno jučer  objavio je iznimno loše poslovne rezultate za drugi kvartal svoje poslovne godine. Pod daljnjim pritiskom daleko popularnije iOS i Android mobilne platforme, RIM je zabilježio pad prihoda od 10 posto na 4,2 milijarde dolara, dok je neto dobit zaronila za nevjerojatnih 58,7 posto na 329 milijuna američkih dolara.

Uvjerljivo najveće razočaranje došlo je u vidu podataka o prodaji RIM-ovog tablet računala PlayBook koje je predstavljeno kao velika konkurencija Appleovom iPadu.

Ništa od toga...

RIM je u posljednjem kvartalu prodao samo 200.000 PlayBookova, a analitičari su očekivali podatke o prodaji najmanje pola milijuna primjeraka.

Iz kanadske kompanije poručuju kako gaje velike nade u novu BlackBerry 7 seriju koja je odlično primljena na tržištu, a puno će toga odrediti i novi QNX mobilni operativni sustav (koji će moći pokretati Android aplikacije) čiji se lansiranje očekuje početkom iduće godine.

Analitičari nisu krili svoje razočarenje katastrofalnim RIM-ovim poslovnim rezultatima, pa su dionice kanadske kompanije nakon objave poslovnih rezultate zabilježile pad vrijednosti od čak 19 posto!

Istraživačka kuća Gartner nedavno je objavila kako je BlackBerry u drugom kvartalu imao globalni tržišni udjel od samo 12 posto, u usporedbi s prošlogodišnjih 19 posto.

Pročitajte još:

- RIM još uvijek nije mrtav: Nova serija BlackBerry 7 ima šansu za ravnopravnu borbu s Androidom i iPhoneom

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram