Zatvori
Jasmin Hadzic
19/09/2011

DRUŠTVENE MREŽE: Facebook neposredno zapošljava gotovo 200.000 Amerikanaca!

Nakon ovih informacija možda više nećete posprdno govoriti o Facebook aplikacijama na koje ljudi samo "gube" vrijeme...

Sveučilište u Marylandu objavilo je istraživanje o posrednim i neposrednim koristima Facebook društvene platforme za američko gospodarstvo. Rezultati njihovog istraživanja pokazali su da je na izradi Facebook aplikacija zapošljeno više od 182.000 Amerikanaca zbog kojih je do sada oko 12,19 milijardi dolara "ušlo" u američko gospodarstvo.

Istraživački tim na čelu s profesorom Il‐Horn Hannom u suradnji s Facebookom otkriva da je tržište Facebookovih aplikacija direktno zaposlilo oko 53.000 ljudi, dok je indirektno zapošljeno još 129.000 programera, inženjera i dizajnera...

Studija sveučilišta u Marylandu posebno ističe primjer Zynge, najveće "tvornice" Facebook igara koja zapošljava više od 2.000 zaposlenika, a čija se vrijednost procjenjuje na 15 do 20 milijardi američkih dolara. Zynga bi se uskoro trebala pojaviti na Njujorškoj burzi, kao i sam Facebook.

"Naša istraživanja potvrđuju činjenicu da su društvene platforme stvorile jednu potpuno novu brzorastuću industriju. Kako Facebook i druge platforme budu rasle, vidjet ćemo pozitivne promjene na tržištu rada i druge pozitivne posljedice po američku ekonomiju", zaključuje se u istraživanju.

Eto, tko bi rekao da je i Facebook za nešto koristan - osim za "gubljenje" vremena, naravno...

Pročitajte još:

- Ništa od Facebook dionica: Facebook odgađa svoj IPO za kraj 2012. godine!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram